به گزارش همشهری آنلاین؛ شهرداری تهران در راستای مسئولیت اجتماعی برای ساماندهی معتادان متجاهر در این دوره گام های بزرگی برداشت و متولی پذیرش معتادان منع پذیرش شد. همچنین مقرر گردید تا ۵ هزار ظرفیت پذیرش برای معتادان گروه هدف ایجاد کند. از این رو احداث و تجهیز و بهره برداری یاورشهرها در دستور کار قرار گرفت و اکنون ۹ یاورشهر در تهران فعال است که بنا به گفته علیرضا زاکانی فاز دوم یاورشهر۹ و مرکز فشافویه به زودی راه اندازی می شوند. آن طور که سکان دار پایتخت در جلسه شورای سیاستگذاری مرکز رصد، پایش و مدیریت آسیبهای اجتماعی کلانشهر تهران اعلام کرده: «با احتساب دو مرکز جدید ظرفیت پذیرش معتادان متجاهر به ۶ هزار نفر می رسد و به این ترتیب نگرانی از بابت پذیرش تمام معتادان متجاهر شهر تهران نخواهیم داشت.»
تفویض اختیارات رئیسجمهور طبق اصل ۱۲۷ قانون اساسی به شهردار تهران و انتخاب زاکانی به عنوان دستیار ویژه رئیس جمهور در حوزه آسیب های اجتماعی، مدیریت شهری را برای حل معضلات اجتماعی مصمم تر کرد. آن طور که علیرضا زاکانی عنوان کرده: «برای هر مشکل اجتماعی، یک برنامه عملیاتی در مجموعه قرارگاه آسیب های اجتماعی طراحی شده که به طور مثال برای ساماندهی معتادان متجاهر یک طرح ۹ بندی تهیه و آماده شده است.»
زاکانی موضوع ساماندهی کودکان کار و تکدیگران را از مهمترین دستورکارهای کارگروه اجتماعی دانست و گفت که امیدواریم تا پایان سال و با همکاری دیگر دستگاهها بتوانیم تا حد قابل توجهی این آسیبها را در فضای شهر کاهش دهیم.
یاورشهرهای پایتخت
- ۶۰۰ نفر یاور شهر یک ویژه معتادان کبر سنی (بالای ۶۵ سال)
- ۱۵۰ نفر یاور شهر۲ ویژه معتادن صغر سنی(زیر ۱۸ سال)
- ۲۰۰ نفر یاور شهر ۳ ویژه معتادان دارای زخم باز
- ۱۰۰۰ نفر یاورشهرهای ۴، (شفق)
- ۲۰۰ نفر یاور شهر۵، (زنان)
- ۱۰۰۰ نفر یاور شهر۶، (اخوان)
- ۱۰۰ نفر یاور شهر۷ (مردان دارای معلولیت)
- ۲۰۰ نفر یاورشهر۸، ( زنان دارای اختلال اعصاب و روان)
- ۱۵۵۰ نفر فاز او یاور شهر ۹ (جاجرود)
- یک یاور شهر ویژه معتادان متجاهر ترنس احداث می شود
نظر شما